Na een intense werkdag rijd ik op maandagavond direct naar Kortenhoef om yogales te geven.

Soms vraag ik me af waarom ik direct na mijn werk les ga geven, het is toch fijner om gewoon thuis te eten of op de bank te gaan liggen. Als ik mijn auto op het Zuidereinde parkeer en over het bruggetje bij de Emmaweg loop -een klein watertje aan de linkerkant met eendjes en allerlei vogels-¬† sta ik altijd bewust stil en luister naar de geluiden. Ik voel de rust en ontspannning opkomen. Ik draai het ijzeren hek open en loop over het bospaadje naar het kleine houten gebouwtje. Blijf altijd even bij de hortensia’s staan. Nu in volle bloei! Heerlijk! Wat een fijne plek. Vervolgens ga ik naar binnen en bereid ik de les voor, als de cursisten binnenkomen is de werkdag al ver weg. Na een heerlijke les zie ik de cursisten ontspannen liggen op hun matje en dan welt er een heel¬† tevreden, blij gevoel in me op. Dit is waarvoor ik het doe; cursisten vijf kwartier ontspanning bezorgen in een vaak hectisch leven.